Magistirlərin MDB ölkələrinin V ali kurs və konfransında iştrakı

10/07/2012

Bakı Dövlət Universiteti, Fizika fakültəsi, "Nanomateriallarin kimyəvi fizikası" kafedrasının I kurs magistrantları Nəcəfova Afət Şirin qızı və Quliyeva Vüsalə Mirzəli qızı 17 iyun - 5 iyul 2012-ci il tarixlərində Dubna və Moskva şəhərlərində keçirilən MDB ölkələrinin gənc alim, aspirant və yuxarı kurs tələbələri üçün Nanosistem və materialların müasir tədqiqat metodlarına dair V Ali Kurs və Konfransında iştirak etmişlər.  Ali kursların Dubna mərhələsində "Elementar hissəciklərin aktual fiziki problemləri", " Neytronların köməyi ilə nanosistemlərin tədqiqi", "Gənc alimlərin innovasion proyektlərinə dəstək" və s. mövzularda mühazirələri dinləməklə yanaşı Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (Объединенный Институт Ядерных Исследований) laborator praktikalarda iştirak etmişlər. V Ali kursların Moskva mərhələsində isə  magistrantlar Kurçatov İnstitutunda (НИЦ “Курцатовский Институт”) "Nanomaterialların sinxrotron şüalanma metodu ilə tədqiqi", "Nano- və bioobyektlərin elektron mikroskopiyası" və s. mövzularda mühazirələrdə iştirak etmiş və Rusiya Elmlər Akademiyasının Kristalloqrafiya İnstitutunda  (Институт Кристаллографии РАН) laborator praktikada olmuşlar. Kursun sonunda magistrantlar sertifikatla təltif edilmişdilər.