Magistrların elmi seminarda çıxışları
14/03/2019

14 Mart 2019-cu il tarixində magistrantların növbəti elmi seminarı keçirildi. Seminarda Fizika fakültəsinin II kurs magistrantı Quliyeva Çinarə Rahib qızı apardığı elmi-tədqiqat işi haqqında məruzə ilə çıxış etdi. Seminarda iştirak edən müəllim və tələbə heyəti məruzəçinin çıxışını dinləyib onları maraqlandıran suallara cavab aldılar.

Bu seminarlara hər bir magistrant dəvətlidir.

Fransanın Monpelye Universitetdə NİZAMİ layihəsinin növbəti toplantısı keçirilib
28/02/2019

Fransanın Monpelye Universitetinin koordinatorluğu ilə yerinə yetirilən “Azərbaycanda doktorantura təhsilinin Avropa ali təhsil müəssisələrinin tələblərinə uyğun yenidən qurulması və inkişaf etdirilməsi (NİZAMİ)” Erasmus+ KA2 layihəsinin növbəti  toplantısı keçirilib. Görüşdə Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Nanomaterialların Kimyəvi fizikası kafedrasının dosenti Flora Hacıyeva iştirak edib. BDU-nun əməkdaşlarının təklifi ilə layihənin nəticələrinin Azərbaycan üçün tövsiyə xarakterli sənəd kimi istifadə olunması üçün final hesabatın kitab şəklində həm Azərbaycan dilində, həm də ingilis dilindəçap olunması qərara alınıb. Görüşdə qeyd edilib ki, belə bir təcrübə BDU-nun koordinatorluğu ilə həyata keçirilən ECONANO layihəsi  çərçivəsində uğurla həyata keçirilib.

ELAN
25/02/2019

Bakı Dövlət Universiteti üzrə 11 fevral 2019-cu il tarixli, R-17 saylı əmrə əsasən 27 mart 2019-cu il tarixində universitetdə “Elm günü”nə həsr olunmuş müsabiqə keçiriləcək. Şərtlərə görə, müsabiqədə yalnız hazırda Bakı Dövlət Universitetində çalışan əməkdaşlar iştirak edə bilərlər. Müsabiqədə iştirak edəcək namizədlər uyğun müraciət formasını doldurmalı və öz imzaları ilə təsdiq etməlidirlər. Təbiət elmləri sahəsində tədqiqatlar aparan namizədlər müsabiqədə “Ən məhsuldar müəllif”, “Ən çox istinad edilən müəllif”, “Ən yüksək H-indeksli müəllif” nominasiyaları üzrə iştirak edə bilərlər. Humanitar elmlər üzrə və 35 yaşı tamam olmamış elmi tədqiqatçılar isə “Web of Science” bazasının, SCI-Exp, SSCI və A&HCI indeksləri olan jurnallarda çap olunmuş məqalələrin sayı nəzərə alınmaqla qalib seçiləcəklər. Müraciət formaları 1 mart 2019-cu il tarixinə qədər uyğun struktur rəhbərləri tərəfindən toplanaraq Cəbr və həndəsə kafedrasının əməkdaşı Vüsalə Qasımovaya (Yeni tədris korpusu, 517 saylı otaq) təqdim edilməlidir. Qaliblər mükafatlandırılacaqlar.

BDU-nun Fizika fakültəsində növbəti Elmi Seminar keçirilib
14/02/2019

14 fevral 2019 cu ildə Fizika fakültəsinin növbəti elmi seminarı keçirilmişdir. Seminar “Astrofizika” kafedrasının dosenti Zahir Səmədovun elmlər doktoru adı almaq üçün təqdim etdiyi  “A-G cpektral sinifli ulduzların fundamental parametrləri və kimyəvi tərkibi” mövzusunda dissertasiyasının ilkin müzakirəsinə həsr olunmuşdur. Seminarda Fizika fakültəsinin professor-müəllim heyəti, elmi işçilər və AMEA Şamaxı Astrofizika Rəsədxanasının elmi işçiləri iştirak etmişlər. Elmi seminarın yekdil qərarı ilə “Astrofizika” kafedrasının dosenti Zahir Səmədovun elmlər doktoru adı almaq üçün təqdim etdiyi  “A-G cpektral sinifli ulduzların fundamental parametrləri və kimyəvi tərkibi” mövzusunda dissertasiyasının Azərbaycan Respublikası AAK-ın tələblərinə cavab verdiyi qeyd olunmuş və onun növbəti mərhələyə buraxılması tövsiyə edilmişdir.

BDU-nun Fizika fakültəsində Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib
12/02/2019

12 fevral 2019-cu il tarixdə Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının genişləndirilmiş iclası keçirilmişdir. İclasın gündəliyinə qış imtahan sessiyasının nəticələri barədə hesabatı, dövlət proqramı üzrə elmlər və fəlsəfə doktoru hazırlığı ilə doktorantların hesabatı və cari məsələlər daxil edilmişdi.İclası giriş sözü ilə açan dekan prof. M.Ə.Ramazanov 2019-cu ilin qış imtahan sessiyasının nəticələri üçün hesabatı prezentasiya şəklində təqdim etmişdir. O, bildirmişdir ki, imtahanlarda 1015 nəfər bakalavr və 109 nəfər magistr iştirak etmişdir. Bildirildi ki, tələbələrin imtahanlarda bu ilki göstəriciləri keçən illə müqayisədə kifayət qədər yüksək olmuşdur. Belə ki, 1015 tələbədən 832-si imtahanlardan müvəffəq qiymət almış, 183 tələbənin akademik borcu olmuşdur. Müvəffəqiyyət göstəricisi 82%, keyfiyyət göstəricisi 15% təşkil etmişdir. Magistratura üzrə boloniya sistemi ilə təhsil alan  110 magistrantdan 109-u imtahanlarda iştirak etmiş, 108-i imtahanlardan müvəffəq qiymətlər almış, 2 nəfər kəsilmişdir. Müvəffəqiyyət göstəricisi 98,5%, keyfiyyət göstəricisi 84% təşkil etmişdir. Bir magistrant səhhətində yaranmış problemlərlə əlaqədar imtahanlarda iştirak etməmişdir. Həmçinin imtahanların nəticələri üzrə digər analitik məlumatlar da Elmi Şura üzvlərinin diqqətinə çatdırılmışdır. Cari məsələlərə baxıldıqdan sonra Elmi Şuranın iclası başa çatmışdır.