Elmi Şuranın 2017/2018-ci tədris ilinin son iclası keçirilib
06/07/2018

Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şuranın genişləndirilmiş 2017/2018-ci tədris ilinin son iclası keçirilib.Rektor, akademik  Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri şura üzvlərinin diqqətinə çatdırıb, Prezident İlham Əliyevin sərəncamları ilə Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin və BDU-nun 100 illik yubileyləri ilə əlaqədar görülən işlər və nəzərdə tutulan tədbirlər barədə ətraflı məlumat verib. Qeyd edək ki, ilin nəticələrinə görə  Fizika fakültəsinin Ümumi fizika və fizikanın tədris metodikası kafedrasının müəllimi Radifa İsmayılova  “İlin fəal gənc müəllimi” adları ilə təltif ediliblər.

ELAN
27/06/2018

Bakı Dövlət Universitetində fəaliyyət göstərən D.02.012 Dissertasiya Şurasının Elmi Seminarında 28 iyun 2018-ci il tarixdə saat 13.00-da əsas bina-111 saylı auditoriyada Həbibə Aslan qızı Şirinovanın PP+Fe3O4 VƏ PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLIMER NANOKOMPOZITLƏRIN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRI” mövzusunda, 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası”ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün təqdim etdiyi dissertasiya işinin müzakirəsi keçiriləcək.  Arzu edənlər iştirak edə bilərlər!

Gənc alimlər Dubna şəhərinin Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda təcrübə keçiblər
21/06/2018

Bakı Dövlət Universitetinin əməkdaşları - Səbinə Hüseynli, İlahə  Həsənova və Fizika fakültəsinin doktorantı Ceyran Sultanova Rusiyanın Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (JINR) təcrübədə olublar. Gənc alimlər elmi seminarlarda, o cümlədən nüvə texnologiyasının ayrı-ayrı elm sahələrinə təsiri və müasir qurğularının işləmə prinsipləri barədə müzakirələrdə iştirak ediblər. Təcrübə müddətində elmi əlaqələrin yaradılması istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb, innovativ layihələrinin hazırlanması texnologiyaları barədə məlumatlar verilib. İştirakçılar elmi ideyalarını əks etdirən layihələrini təqdim etdikdən sonra sertifikatlara layiq görülüblər.

BDU nun rektoru akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir
13/06/2018

BDU nun rektoru akademik Abel MəhərrəmovYaponiyanın Kumamoto Universitetinin professoru Hirotaka İhara qəbul etmişdir və görüş zamanı rektor Azərbaycan-Yaponiya  əlaqələrindən, BDU-da yapon dilinin tədrisindən, elmi əməkdaşlıq və təhsil məsələlərindən danışıldı.  Görüş zamanı gələcəkdə birgə elmi əlaqələrin davam etdirilməsi, Kumamoto Universitetində və BDU arasında  tələbə, magistr və doktorant mübadilə məsələləri müzakirə edilmişdir.

ELAN
12/06/2018

13 iyun 2018-ci il tarixində “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının elmi seminarında “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının dissertantı Şirinova Həbibə Aslan qızının 2222.01– “Nanoquruluşların fizikası və texnologiyası” ixtisası üzrə fizika üzrə fəlsəfə doktoru elmi dərəcəsi almaq üçün PP+Fe3O4 və PVDF+Fe3O4 ƏSASLI POLİMER NANOKOMPOZİTLƏRİN ALINMASI, QURULUŞU VƏ XASSƏLƏRİ mövzusunda təqdim etdiyi dissertasiya işinin ilkin müzakirəsi keçiriləcək. Arzu edənlər iştirak edə bilər. Fizika fakültəsi, 161 saylı auditoriya, saat 12:00.

Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti iclası keçirilib
08/06/2018

08 iyun 2018-ci il tarixində Fizika fakültəsinin Elmi Şurasının növbəti iclası keçirilmişdir. Gündəlikdə yekun dövlət attestasiyası imtahanlarının nəticələrinin müzakirəsi, müsabiqələrin keçirilməsi kimi məsələlərə baxılmışdır. Elmi Şüranın sədri prof. M.Ə.Ramazanov iclası açaraq məlumat verdi ki, Nəzəri fizika kafedrasının professoru Sərhəddin Abdullayev Rusiya Təbiət Elmləri Akademiyasının müxbir üzvü seçilmiş və ona akademiyanın diplomu təqdim edilmişdir. Sədr və şüra üzvləri prof. S.Abdullayevi təntənəli şəkildə təbrik etdilər. Daha sonra gündəlikdə olan digər məsələlərə baxıldı. Müsabiqələrdə iştirak edənlər dinlənildi, hesablayıcı komissiya üzvlə