BDU və Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzi Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunun NICA megaproyektinə qoşuldu
13/04/2018

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Fizika Problemləri İnstitutunun direktor müavini, Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar nazirliyinin nəzdində Milli Nüvə Tədqiqatları Mərkəzinin (MNTM) şöbə müdiri Anar Rüstəmov Rusiya Federsiyasının Dubna şəhərində yerləşən Birləşmiş Nüvə Tədqiqatları İnstitutunda (BNTİ) elmi səfərdədir. Səfərin məqsədi BNTİ – nin NICA (Nuclotron-based Ion Collider fAсility ) megaproyektinin ilk kolaborasiya toplantısında iştirak etmək, proyektin qarşısında duran fiziki problemləri müzakirə etməkdir.
Qeyd edək ki, NICA kompleksindən başqa, oxşar tədqiqatlar CERNin Super Proton Sinxrotronu, Almaniyanın FAIR mərkəzi və Amerika Birləşmiş Ştatlarının RHIC kollayderində yerinə yetirilir. BDU və MNTM bu mərkəzlərin hər biri ilə əməkdaşlıq edir. Artıq Nəqliyyat Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi, Bakı Dövlət Universiteti və FAIR arasında anlaşma memorandumu imzalanmışdır. Azərbaycan Respublikasının bu cür beynəlxalq layihələrdə iştirakı yüksək texnologiyaların, müasir cihazların, informasiya texnologiyaları sahəsidə innovativ üsulların vətənimizndə inkişafına və tətbiginə təkan verəcəkdir və yüksək kvalifikasiyalı kənc kadrların yetişməsinə şərait yaradacaqdər.

Fizika fakültəsində magistrantların növbəti elmi seminarı keçirilib
13/04/2018

Fizika fakültəsində magistrantların növbəti elmi seminarı keçirilib.Dekan müavini, dosent Eldar Ələkbərovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantları Quliyeva Aydan, Məmmədova Kəbirə, İsmayılova Şəlalə və Rəciyeva Ülviyyə apardıqları elmi-tədqiqat işləri haqqında məruzə ilə çıxış ediblər. Növbəti seminar 26.04.2018 tarixinə təyin edilib.

Tələbə Elmi Cəmiyyətinin təşkilatçılığı ilə elmi seminar keçirilib
09/04/2018
Fizika fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyətinin təşkilatçılığı ilə "Fizika Bu gün" adlı elmi seminar keçirilib. Seminarı Tələbə Elmi Cəmiyyətin sədri, dosent Arif Orucov açıb və belə seminarlarda digər fakültələrin tələbə və müəllimlərinin iştirak etməsini yüksək qiymətləndirib. Sonra Fizika fakültəsinin ikinci kurs tələbələri Aytən Məmmədli və Firuzə İsmayılova "Təbiətdə elektrik hadisələri", dördüncü kurs tələbəsi Orxan Güləhmədov və ikinci kurs tələbəsi Dilarə Piriyeva "Şredinger pişiyi" mövzularında məruzələr ediblər. Tədbirdə dekan müavini Məhəmməd Məhərrəmov, Yusif Nurullayev iştirak ediblər.

İtaliyalı professor BDU-da mühazirə oxuyub
06/04/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsində İtaliyanın Pavia Universitetinin professoru, İNFN-nın üzvü (Italian Institute for Nuclear Physics) Lorenzo Makkonen ilə görüş olub. Görüşdə universitetlərarası əlaqələrin əhəmiyyəti, o cümlədən birgə layihələrin davam etdirilməsi istiqamətində fikir mübadiləsi aparılıb.

ELAN
04/04/2018

Bakı Dövlət Universiteti Nanoaraşdırmalar mərkəzində 05 Aprel 2018-ci il saat 10:00-da İtaliyanın Pavia Universitetinin professoru Lorenzo Maccone "Kvant Mexanikasının müasir aspektləri" mövzusunda Elmi seminarı keçiriləcəkdir. Arzu edənlər iştirak edə bilərlər.

Fizika fakültəsində magistrantların növbəti elmi seminarı keçirilib
02/04/2018

Fizika fakültəsində magistrantların növbəti elmi seminarı keçirilib.Dekan müavini, dosent Eldar Ələkbərovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantları Əhmədova Elnarə, Muradova Yeganə, Hacıyeva Nabat, Məmmədova Gülnar, Rzazadə Aytəkin apardıqları elmi-tədqiqat işləri haqqında məruzə ilə çıxış ediblər. Növbəti seminar  12.04.2018 tarixinə təyin edilib. Fakültənin magis